Menu

Risicomanagement Adviseur

Risicomanagement Adviseur

Functieprofiel

“De gedreven adviseur die alle risico’s eruit haalt voor het management en de organisatie”

Standplaats Veendam 

De afdeling Internal Audit richt zich in eerste instantie op compliance gerichte interne- en supplier audits, variërend van ISO 9001 vereisten tot aan de voor Avebe relevante milieu- en (voedsel)veiligheidsnormen. De afdeling zit in een transitiefase waarbij ook operationele (proces)audits en financiële audits worden geïntegreerd, welke meer zijn gericht op het verhogen van efficiency en effectiviteit van de bedrijfsprocessen. Het is een compacte afdeling van 5 professionals die houden van korte lijnen, een gezonde dosis humor en boerenverstand. Wij zoeken een hands-on Risicomanagement Adviseur die daar tussen past.

Als Risicomanagement Adviseur ben je de aanjager de katalysator binnen Avebe in de verdere implementatie van risicomanagement op het vlak van strategisch risicomanagement, projectbeheersing en business in control (procesbeheersing). Je bent daarom in staat om zowel met bestuursleden, (project) managers, staffunctionarissen als operators de taal van risicomanagement te spreken. Wij zoeken daarom een Risicomanagement Adviseur die de volgende rollen kan bekleden:

 • Aanjager en beheerder van het Avebe risicomanagement systeem (inclusief het risicomanagement beleid en de rapportages richting bestuur en audit commissie).
 • Adviseert de organisatie op het gebied van risico’s identificeren, analyseren, evalueren alsmede risico’s beheersen.
 • In staat om op organisatie breed niveau te communiceren en te beïnvloeden.
 • Vertegenwoordigt Avebe in netwerken op het vakgebied op zowel tactisch als strategisch niveau.
 • Stelt optimalisatiemaatregelen voor binnen bedrijfsprocessen door theoretische kennis te combineren met een organisatie breed inzicht in processen en procedures.

Functie-eisen

Avebe zoekt een Risicomanagement Adviseur die een sterke procesdenker is, overzicht heeft en bewaart, en actief de boodschap uitdraagt wat risicomanagement inhoudt en hoe risicomanagement wordt toegepast. Je durft initiatief te nemen naar managementteams, zowel van productiesites als afdelingen, waarbij je fungeert als facilitator, inspirator en coach. Je bent in staat om je onafhankelijk op te stellen zonder de verbinding met de organisatie uit het oog te verliezen.

Profiel:

 • WO niveau.
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring op het gebied van integraal risicomanagement/ compliance/ business control.
 • Ervaring binnen een (chemische) productie-omgeving is een belangrijke pré.
 • Verregaand inzicht in alle relevante organisatieonderdelen en bedrijfsprocessen.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zowel in Nederlands als Engels.

Bedrijfsprofiel

Avebe is marktleider in de aardappelzetmeel en aardappeleiwit markt. Zij werken wereldwijd in het Business to Business segment met vooraanstaande klanten in uiteenlopende industrieën met een strategische focus op de voedingsmiddelenindustrie. Binnen de Business to Business vervaardigen zij toepassingen voor de meest uiteenlopende markten. Iedere dag werken ruim 1.300 medewerkers samen, binnen de afdelingen; Operations, Logistiek, Sales, Marketing, Innovations en Agro. Avebe richt zich op het winnen van het zetmeel en eiwit uit aardappelen en deze worden gebruikt voor de voedingsmiddelenindustrie en industriële toepassingen. Hiervoor ontwikkelen zij hun eigen innovatieve  technieken om dit mogelijk te maken. Avebe gaat voor optimale en duurzame resultaten voor haar leden, vandaag maar ook in de toekomst. Haar doel is een goede balans tussen winst, een duurzame omgang met de natuurlijke omgeving en de mensen die verbonden zijn met Avebe.

Aanbod

Avebe biedt een zelfstandige, boeiende en uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Je krijgt volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Het betreft een fulltime dienstverband, salarisrange 65K-100K en uitstekende overige arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Heb je zin in deze uitdaging en herken je jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV met motivatie achter middels onderstaande button: ‘Reageren’. De werving- en selectieprocedure wordt uitgevoerd door Inextern Recruitment.

Procedure:

 • Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.
 • De sollicitatieprocedure bevindt zich in het eindstadium.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.