Menu

Werving en selectie

Werving en selectie

Het tempo waarin de wereld verandert, lijkt alleen maar toe te nemen. Dit vraagt van organisaties dat zij steeds sneller en flexibeler anticiperen en handelen. In die veranderende wereld koers houden en doelen halen, lukt alleen toekomstbestendige organisaties. Dit zijn sterke organisaties met een toekomstgerichte strategie en een duidelijke visie op de mensen die zij daarbij nodig hebben. Aantrekken van personeel passend bij de fase waarin de organisatie zich bevindt en bij de behoefte van de organisatie is onze specialiteit. Samen met de  opdrachtgever bouwen we aan het versterken van de organisatie door het enthousiasmeren, werven, selecteren en aantrekken van het juiste personeel.

Werving- en selectietrajecten met Inextern vinden plaats op basis van gedeeld ondernemerschap en intensieve samenwerking, waarbij we staan voor wat we hebben afgesproken. Opdrachtgevers ervaren samenwerking met ons als “WEcruitment” oftewel: “Rekruteren doen WE samen!” Met onze jarenlange kennis en ervaring zijn we actief in vrijwel alle branches en sectoren. Dat lukt ons goed doordat onze consultants werken vanuit relatie, context en resultaat. Onze consultants kenmerken zich door nieuwsgierigheid, leergierigheid, inlevingsvermogen, betrokkenheid en gedrevenheid. Dit maakt ons tot gewenste gesprekspartners op alle niveaus.

Werkwijze en aanpak

Iedere organisatie en voor iedere wervingsopdracht is daarom maatwerk nodig. Dit vraagt om een relatie met opdrachtgevers gebaseerd op vertrouwen, gelijkwaardigheid en transparantie. Uit ervaring weten wij dat dit de ingrediënten zijn voor het gewenste resultaat en een succesvolle, professionele samenwerking. Om opdrachtgevers op maat te (blijven) bedienen, hebben wij een aantal samenwerkingsvormen ontwikkeld op het gebied van het enthousiasmeren, werven, selecteren en aantrekken van personeel.

Exclusieve samenwerkingsvormen (GOUD/ ZILVER & BRONS)

Om voor organisaties het juiste, vaste personeel aan te trekken, beschikt Inextern over de volgende 3 samenwerkingsvormen om dit op maat voor opdrachtgevers te realiseren:

Alternatieve samenwerkingsvormen

Naast exclusieve samenwerkingsvormen zet Inextern ook onderstaande alternatieve samenwerkingsvormen in om samen met opdrachtgevers haar doelgroep te bereiken:

  • Assessment: samen wordt afhankelijk van het doel gekozen voor een selectie- of ontwikkelassessment. Het selectieassessment wordt gebruikt als onderzoek naar de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie in een bepaalde organisatie. Daarentegen wordt een ontwikkelassessment gebruikt voor het in kaart brengen van zwakke en sterke punten met een ontwikkeladvies richting mogelijke toekomstige functies.

 

  • Open dag: samen organiseren met als doel om de naamsbekendheid van de opdrachtgever te vergroten, en potentieel, nieuw personeel laten kennis maken met de organisatie en enthousiasmeren voor vacatures en/of traineeships;

 

  • Speeddating: samen een korte bijeenkomst organiseren, waarin meerdere potentiële kandidaten voor vacatures snel kunnen kennismaken met vacaturehouders, directe collega’s en een deel van de organisatie;

   

  • Arbeidsmarktcampagne: samen een innovatieve, prikkelende en uitnodigende wervingscampagne opzetten met als doel om de gewenste doelgroep van potentieel personeel daadwerkelijk te bereiken.

 

  • Employer branding: uit analyse van de huidige situatie komen wij met een gerichte aanpak om de positie van de opdrachtgever op de arbeidsmarkt structureel te verbeteren, de aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten en actiever uit te dragen, waardoor uiteindelijk een herkenbaar “employer brand” ontstaat met het gewenste effect.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.