Menu

Maatschappelijk betrokken

Special Olympics Groningen

Op zaterdag 15 juni 2019 heeft de Special Olympics Regionale Spelen Groningen 2019 plaatsgevonden. Een sportevenement waar ruim 800 sporters uit het hele land met een verstandelijke beperking aan deelnemen, waaronder Evelien Koenis (op de foto met haar medaille) op het onderdeel zwemmen.

Dit fantastische evenement wordt, door De Brug provincie Groningen, om de twee jaar georganiseerd. De Brug provincie Groningen is een organisatie die sportactiviteiten in de provincie Groningen en de kop van Drenthe stimuleert voor sporters met een beperking.

De missie van Special Olympics is om gedurende het hele jaar sport voor mensen met een verstandelijke beperking aan te bieden en te stimuleren, dat zij continue de kans krijgen om zich te ontwikkelen, plezier te beleven, moed te tonen en dit te delen met hun naasten. Inextern heeft dit evenement met trots mogen sponsoren.

Creamcrackers

Inextern is al sinds 2008 sponsor van de tennisvereniging Cream Crackers in Groningen.

Cream Crackers is een sportieve, actieve en gezellige tennisvereniging in Groningen, waar het Inextern team met veel plezier tennist.

 

www.creamcrackers.nl

Shoma

Inextern steunt stichting Shoma: Onderwijsbevordering Noordwest Tanzania.

Shoma heeft als doel (wees) kinderen in Rubya (Noordwest Tanzania) naar school te laten gaan. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers, zowel in Nederland als in Tanzania. Er gaan inmiddels ruim 200 kinderen naar school dankzij Shoma. Kijk voor meer informatie op: www.shoma.nl