Menu

Management development

Management Development

Het tempo van de technologische ontwikkelingen is gigantisch hoog. Dit heeft impact op ons hele leven, dus ook op organisaties en haar management. Klanteisen veranderen, hoger management vraagt efficiency en innovatie, medewerkers zijn mondiger en ga zo maar door. Dit vergt andere vaardigheden van managers. Hun stakeholders zijn niet slechts hun eigen medewerkers, maar ook de aanpalende disciplines, het hoger management en externe partijen.

Afhankelijk van het type organisatie komen daar ook klanten en/of burgers bij. Inextern biedt maatwerk ondersteuning aan managers in de vorm van Management Development trajecten om in dit speelveld de linking pin-rol tussen strategie en uitvoering goed te kunnen vervullen. Dit programma wordt afgestemd op de specifieke vragen en dynamiek van de organisatie.

Veel voorkomende vragen

  • Een greep uit veel voorkomende vragen zijn:
  • De focus van onze organisatie verandert doordat onze klanten kritischer zijn geworden (hoge kwaliteitseisen). Hoe zorg ik er voor dat onze teamleiders meer als linking pin fungeren en meehelpen om onze nieuwe strategie vertaalt te krijgen naar de werkvloer?
  • Als teamleiders willen we meer eenheid onderling creëren en onze rol en positie binnen de organisatie verstevigen. Kunnen jullie ons hierbij ondersteunen?
  • Onze leidinggevenden werken hard en naar eer en geweten, maar iedereen geeft leiding naar eigen inzicht en goed dunken’, kunnen jullie helpen om een eenduidige manier van aansturen te realiseren?
  • Kunnen jullie ons ondersteunen bij het ontwikkelen van ons management, zodat ze in staat zijn om de strategie van de organisatie goed te vertalen naar de werkvloer?
  • Kunnen jullie onze managers helpen om hun leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen, liefst met een aantal praktische tips en trucs, zodat zij op een eenduidige manier gaan aansturen?

Werkwijze en aanpak

Inextern biedt maatwerk Management Development gericht op het ontwikkelen van aansturingsvaardigheden en het versterken van teamwork tussen de verschillende leidinggevenden in de organisatie. De opzet stemmen we altijd af op de vooraf te formuleren doelstellingen en specifieke wensen. Ingrediënten van een maatwerk Management Development-traject zijn bijvoorbeeld: managementvaardigheden, gastsprekers, verfrissende management tools en het uitwisselen van ervaringen middels intervisie. Samen met onze opdrachtgever en deelnemers maken we een keuze uit de passende ingrediënten. Daarbij is de eerste belangrijke stap natuurlijk het helder formuleren van de doelstellingen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.