Menu

Interim Management

Interim Management

Inextern ziet succesvolle ontwikkeling van mens en organisatie als een evolutionair proces. Wij geloven dat gezamenlijke ervaring een voorwaarde is om tot verandering te komen die ook echt beklijft. Dit betekent samen vallen en opstaan, blijdschap en zo nu en dan een traan. De leidinggevende(n) zullen duidelijk moeten zijn over de richting en het proces van verandering goed moeten coachen. In dit boeiende proces, waarin wij als consultants graag een helpende hand toesteken, kan het 2 kanten opgaan:

1. het team doorstaat de storm, men heeft elkaar gevonden en er is een nieuw gemeenschappelijk referentiekader ontstaan dat richting geeft aan het nieuwe dagelijks handelen van de teamleden, men benut elkaars kwaliteiten en gaat voor een gezamenlijke uitdaging;
2. Het ontwikkelproces is niet goed doorlopen. Er is onderhuidse irritatie blijven hangen, de ontwikkeling en samenwerking zit vast en het team danwel afdeling komt niet verder. In plaats van verbetering, treedt er verslechtering op. Nieuw (tijdelijk)leiderschap is nodig, dat onbesmet met het verleden de troepen weer bijeen brengt en het team naar een volgend ontwikkelniveau coacht.
Bij de behoefte aan nieuw leiderschap kan Inextern helpen. Wij weten door ervaring en rechtstreekse betrokkenheid veelal goed wat er nodig is en kunnen met behulp van ons brede netwerk en samenwerkende partners snel een interimmer of tijdelijke kracht invliegen. Onze expertise ligt vooral op het gebied van Productie en Human Resource Management.
Behoefte aan tijdelijke expertise? Bel of mail met Richard Lubbers of Louwe van der Wal

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.