Menu
 

Ervaringen Leergang Aansturen in de frontlinie

Quotes

Hieronder delen wij graag de ervaringen van deelnemers aan onze leergang Aansturen in de frontlinie.

René Vijge, Senior Engineer Expertise Centrum – Vitens: ‘deelnemer van het eerste uur’

 

‘Ik heb veel trainingen gevolgd op het gebied van leidinggeven, maar deze training kwam het dichts bij de dagelijkse praktijk en was snel toepasbaar in de dagelijkse praktijk.’

 

 

Ik kijk erg goed terug op de leergang, het heeft mij geholpen in mijn baan als leidinggevende de afgelopen jaren. Ik heb behoorlijk veel trainingen gevolgd op het gebied van leidinggeven. Deze training kwam het dichts bij de dagelijkse praktijk en was snel toepasbaar. Wat ik erg sterk vond is de duidelijkheid die je krijgt in het krachtenveld waarmee je te maken krijgt als leidinggevende in de frontlinie. De samenstelling van de groep waarmee je deze training volgt is wel erg van belang.

 

De inzichten die ik heb gekregen bij de leergang zit in de krachtvelden, waarmee een frontliniemanager te maken heeft en wat behoorlijk lastig kan zijn in je werk. Aan de ene kant het hoger management en andere kant de medewerkers, met beide moet je werken om de resultaten te realiseren. In mijn dagelijkse praktijk let ik daar nu nog altijd goed op en gebruik het geleerde hierin. De rode draad is eerlijk zijn naar beide kanten en dicht bij jezelf blijven. Naar het hoger management duidelijk vragen waarom zaken moeten gebeuren en naar de medewerkers de vraag stellen: hoe kunnen jullie belangen/ werkplezier hierin zo goed mogelijk geborgd worden om de resultaten wel te realiseren. Daarbij is het belangrijk om op de ‘sociale bankrekening’ van een medewerker eerst goed te storten om vertrouwen te krijgen. Bij het hoger management is het belangrijk duidelijk te zijn wat er leeft en goed spiegelen van positieve en negatieve consequenties van een besluit of werkwijze.

 

Als tip voor frontliniemanagers heb ik: blijf bij je gevoel en eigen normen en waarden dan krijg je vertrouwen bij de medewerkers en het hogere management. Zorg dat de grootste groep is aangehaakt bij jou, dit kan door duidelijk en eerlijk te zijn ook al is dit niet altijd leuk voor een van de partijen.

 

 

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan onze leergang, kijk dan hier voor meer informatie of om je aan te melden.