Menu
 

Ervaringen Leergang Aansturen in de frontlinie

Quotes

Hieronder delen wij graag de ervaringen van deelnemers aan onze leergang Aansturen in de frontlinie.

René Vijge, Senior Engineer Expertise Centrum – Vitens: ‘deelnemer van het eerste uur’

 

‘Ik heb veel trainingen gevolgd op het gebied van leidinggeven, maar deze training kwam het dichts bij de dagelijkse praktijk en was snel toepasbaar.’

 

 

Ik kijk erg goed terug op de leergang, het heeft mij geholpen in mijn baan als leidinggevende de afgelopen jaren. Ik heb behoorlijk veel trainingen gevolgd op het gebied van leidinggeven. Deze training kwam het dichts bij de dagelijkse praktijk en was snel toepasbaar. Wat ik erg sterk vond is de duidelijkheid die je krijgt in het krachtenveld waarmee je te maken hebt als leidinggevende in de frontlinie. De samenstelling van de groep waarmee je deze training volgt is wel erg van belang.

 

De inzichten die ik heb gekregen bij de leergang zit in de krachtvelden, waarmee een frontliniemanager te maken heeft en wat behoorlijk lastig kan zijn in je werk. Aan de ene kant het hoger management en andere kant de medewerkers, met beide moet je werken om de resultaten te realiseren. In mijn dagelijkse praktijk let ik daar nu nog altijd goed op en gebruik het geleerde hierin. De rode draad is eerlijk zijn naar beide kanten en dicht bij jezelf blijven. Naar het hoger management duidelijk vragen waarom zaken moeten gebeuren en naar de medewerkers de vraag stellen: hoe kunnen jullie belangen/ werkplezier hierin zo goed mogelijk geborgd worden om de resultaten wel te realiseren. Daarbij is het belangrijk om op de ‘sociale bankrekening’ van een medewerker eerst goed te storten om vertrouwen te krijgen. Bij het hoger management is het belangrijk duidelijk te zijn wat er leeft en goed spiegelen van positieve en negatieve consequenties van een besluit of werkwijze.

 

Als tip voor frontliniemanagers heb ik: blijf bij je gevoel en eigen normen en waarden dan krijg je vertrouwen bij de medewerkers en het hogere management. Zorg dat de grootste groep is aangehaakt bij jou, dit kan door duidelijk en eerlijk te zijn ook al is dit niet altijd leuk voor een van de partijen.

 

 

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan onze leergang, kijk dan hier voor meer informatie of om je aan te melden.

Hessel Holwerda, Frontliniemanager ‘van het eerste uur’

 

‘Vooral de oefeningen met de rollenspel-acteur en het bedrijfsbezoek waar we in de praktijk zochten naar oplossingen voor de problemen die daar speelden, heb ik als erg leerzaam ervaren.’

 

In 2006 heb ik deelgenomen aan de leergang ‘frontliniemanager’ van Inextern. Ik was destijds als chemisch analist benoemd in een leidinggevende rol: teamleider bij AVEBE. Vanuit mijn rol bij de bedrijfsbrandweer had ik wel wat ervaring met leidinggeven, maar vanwege mijn nieuwe functie heb ik de Frontlinie leergang bij Inextern gevolgd.

 

Ik kijk met veel plezier en waardering terug op de leergang. Dusdanig dat ik deze leergang van harte aanbeveel in organisaties. Medewerkers (bijvoorbeeld monteurs) moet je goed gereedschap geven, leidinggevenden moet je leidinggevende tools geven (als erin hameren de enige methodiek is, zijn de medewerkers dan spijkers?). Momenteel werk ik als zelfstandig Arbo professional bij verschillende bedrijven in de provincies Groningen en Friesland.

 

Wat ik sterk aan de leergang vond waren de kleinere groepen en de kernachtige onderwerpen, die vanuit verschillende hoeken belicht werden. Maar ook dat je in een groep van mensen met vergelijkbare functies hoorde wat de problemen zijn en waar zij tegenaan lopen. Bij een van de bedrijven mocht je eens in een probleem duiken die de manager aandiende en daar had je dan een halve dag de tijd voor om met een oplossing te komen.

 

Waardevol was ook de inzet van een acteur, met wie je een rollenspel deed, hij speelde jouw ‘probleem-medewerker’. Je kon zien wat wel werkte en wat niet. Ik kreeg ook veel beter inzage in mijn tools die ik kon inzetten.

 

Maar ja, je moet je wel geven in zo’n cursus, pas dan krijg je het maximale eruit. Je moet dingen proberen en kijken hoe het werkt.  Ik heb het gedaan en denk met waardering eraan terug, nu 15 jaar geleden.

 

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan onze leergang, kijk dan hier voor meer informatie of om je aan te melden.