Menu
 

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding:
wij stoppen liefst pas als jij op jouw plek zit.

Wat je doet, doe je goed, maar doe je nog wel wat je moet doen? Komen jouw talenten en professionele kwaliteiten voldoende tot hun recht? Vraag je je weleens af of er ‘meer’ mogelijk is? Ben je na jaren carrière maken toe aan een moment van reflectie?  Kies dan voor ons programma loopbaanbegeleiding. Wij stoppen liefst pas als jij goed zit.

Onze loopbaanbegeleiding biedt jou bewustwording, zelfinzicht en toekomstperspectief, en vooral: een concreet actieplan en ondersteuning bij de uitvoering daarvan. Hoe die begeleiding eruit ziet, hangt van jou af. Op basis van onze jarenlange ervaring gebruiken we een stappenplan met een vaste opbouw. Binnen die opbouw is onze begeleiding op maat gesneden. Jij bent immers uniek. Samen richten wij de stappen in waarmee we jou zo goed en snel mogelijk begeleiden naar de plek van je bestemming.

Loopbaanbegeleiding is een begeleidingstraject waarin je gaat ontdekken wat voor jou ‘werk’ de moeite waard maakt en waar jij je inspiratie uit haalt. Onze coaches en sparringpartners stimuleren jou om te doen wat je diepste wens is, en houden daarbij oog voor de realiteit van jouw mogelijkheden en beperkingen en van de arbeidsmarkt.

Een volgende stap in je carrière is altijd spannend – ongeacht de aanleiding of je motief. We hebben aandacht voor je emoties, brengen jouw dromen in kaart en we maken je persoonlijke profiel inzichtelijk (wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?). Samen stellen we een profiel op. We verkennen met jou welke mogelijkheden je hebt met jouw talenten op de arbeidsmarkt. En we richten we een ‘campagne’ in waarmee jij je kunt profileren op de juiste manier en de juiste plaats. We ondersteunen je actief bij het voeren van die campagne. Heb je jouw nieuwe bestemming eenmaal gevonden, dan helpen wij je ‘wortelen’ – liefst net zo lang tot jij goed zit.

De rollen en de bijdrage van de Inextern adviseurs

Onze adviseurs hebben veel ervaring in het begeleiden van teams en individuele medewerkers. Zij verbinden zich aan het realiseren van jouw doelen door echt naast je te staan en dat te doen wat nodig is.

Wat wij concreet bijdragen is:

  • Jou helpen inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, valkuilen, helpende en belemmerende overtuigingen etc.
  • De juiste vragen stellen en jou helpen de antwoorden daarop te vinden
  • Waar nodig een spiegel voorhouden
  • Abstracte concepten, ideeën en dromen vertalen naar een uitvoerbaar plan en concreet (gewenst) gedrag
  • Spanningen en weerstand bespreekbaar maken en oplossen en daarmee nieuwe energie opwekken
  • Passende middelen, methoden en instrumenten aanreiken
  • Ervaring en expertise inbrengen voor het analyseren, plannen maken, ontwikkelen en borgen
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.