Menu

Besturen in de frontlinie

Besturen

Teamvorming binnen een bestuur is complex. De belangen van de eigen politieke kleur wegen zwaar en staan volledige openheid vaak in de weg. Een (h)echt team worden is dan ook vaak een utopie. Is dat erg? Nee, volgens ons niet. Wel is nodig dat het team de kunst ontwikkelt om fricties op een goede manier op tafel te krijgen en daarmee onderhuidse agenda’s en belangen. Dit zorgt voor lucht en de benodigde energie waarmee een bundeling individuen als groep de eindstreep kan halen en daarbij mooie ‘footprints’ weet achter te laten.

Route

Een belangrijk speerpunt binnen onze aanpak in teamontwikkeling is het verkennen van eenieders persoonlijke talenten en drijfveren en deze weten in te zetten binnen het geheel. Daarmee krijgen wij persoonlijke belangen en agenda’s op tafel. Dit dient te gebeuren binnen een klimaat van veiligheid en vertrouwen. Alleen dan komen de echte issues op tafel. Het daarbij leren omgaan met feedback geven en ontvangen en het delen van allerlei vraagstukken, dilemma’s en worstelingen zorgt ervoor dat de nodig verbinding ontstaat om gezamenlijk ‘on track’ te blijven tijdens de coalitieperiode.

Meer weten over dit thema?

Louwe van der Wal van Inextern komt graag langs om een aanpak te verkennen die een stevig fundament gaat leggen voor goede samenwerking en communicatie binnen jouw college.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.