Menu

Strategisch Leidinggeven Teamleiders Gemeenten

Strategisch Leidinggeven Teamleiders Gemeenten

In de leergang ‘Strategisch Leidinggeven Teamleiders Gemeenten’ ontwikkelt de teamleider zich tot de ‘linking pin’ tussen beleid en operatie.

In de leergang ‘Strategisch Leidinggeven Teamleiders Gemeenten’ verstevigt de teamleider/manager de rol als ‘linking pin’ tussen beleid en operatie.

Inextern heeft in samenspraak met een aantal gemeenten in Noord-Nederland deze leergang ontwikkeld waarin teamleiders praktijkgericht van elkaar leren.
Ervaringen met succesvolle projecten op het gebied van organisatie-ontwikkeling en wijze lessen bij de diverse gemeenten worden gedeeld.

Het beoogde effect is de positie van de teamleiders te verstevigen, door ze kennis en ervaringen te laten op doen met teamleiders van andere gemeenten. Louwe van der Wal en Richard Lubbers van Inextern verzorgen de leergang, waarbij ze ieder vanuit hun eigen ervaring kennis en inzichten zullen inbrengen.

De gemeentesecretarissen krijgen als gastheer/gastvrouw ook een duidelijk rol waarbij ze in de ochtend een kick off verzorgen en daarbij hun ervaringen en inzichten rondom veranderprocessen en organisatieontwikkeling met de groep delen.

Opzet leergang:

  • 6 deelnemende gemeenten, waarvan iedere gemeente 2 teamleiders levert;
  • Kick off bijeenkomst van 1 dag ter kennismaking en om de leerdoelen & thema’s vast te stellen en daarmee het traject naar behoefte te kunnen inrichten;
  • 6 bijeenkomsten van 1 dag op de verschillende overheidslocaties, inclusief voorbereiding vooraf per organisatie;
  • Per bijeenkomst bijdrage van de gemeentesecretaris in het ochtenddeel;
  • Actuele thema’s binnen verschillende gemeenten worden interactief behandeld.

Resultaten:

  • De teamleider is zich meer bewust van de rol en positie van teamleider binnen de organisatie en heeft inzichten en ‘tools’ gekregen hoe deze verder te versterken.
  • De positie van de teamleider wordt door hoger management (nog) beter gefaciliteerd.
  • Het eigenaarschap en daarmee de zelfredzaamheid van de teamleider is vergroot.
  • Een netwerk voor het leven gecreëerd welke aangesproken kan worden voor allerlei hulpvragen.

Doelgroep
Deelnemers hebben hiërarchische bevoegdheid en geven direct leiding aan medewerkers. HBO werk- en denkniveau waarbij zelf reflecterend vermogen van belang is.

Investering
De investering bedraagt € 2.500,- per deelnemer. Dit is exclusief BTW. Elke deelnemende gemeente zal een keer als gastheer optreden en daarmee de locatie en lunch voor haar rekening nemen.

Leveringsvoorwaarden
De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele kosten van de deelnemer of anderen, die voortvloeien uit annulering of wijziging van data. Facturatie vindt bij aanvang van het leertraject plaats.

Klik hier om ervaringen van deelnemers te bekijken.

Meer weten?

Latest posts by Louwe van der Wal (see all)
Latest posts by Richard Lubbers (see all)
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.